Μεταγγίτσι Χαλκιδικής

Πρόγραμμα

Ευφυούς
Γεωργίας

Το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας που ενισχύει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής ιδρύθηκε το έτος 1924 έχοντας ως ένα από τα ιδρυτικά του μέλη γυναίκα (Παπαγεωργίου Μαρία) και είναι από τους παλαιότερους στην Ελλάδα. Από τότε εξυπηρετεί τα μέλη του και εντείνει τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειες του για ενίσχυση της εξωστρέφειας προκειμένου να συνεχίσει να καλύπτει αποτελεσματικά την παροχή ποιοτικών προϊόντων, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές του εξωτερικού να γνωρίσουν την Ελλάδα μέσα από τα προϊόντα της καθώς και να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Ο Συνεταιρισμός αριθμεί περίπου τα 100 μέλη.

Προϊόντα

Τα κύρια προϊόντα του είναι το ελαιόλαδο, οι ελιές, η ρίγανη και το ροδόνερο και δευτερεύοντα ποσοτικά τα κηπευτικά. Κορωνίδα του συνεταιρισμού στα προϊόντα αποτελεί το ΠΟΠ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής και ακολουθούν το Αγουρέλαιο Χαλκιδικής, οι Πράσινες και οι μαύρες ελιές. Τα προϊόντα του συνεταιρισμού απευθύνονται σε καταναλωτές που αναζητούν βιολογικά αλλά και συμβατικά προϊόντα και αριθμούν μια μεγάλη γκάμα κωδικών και συσκευασιών.

Στην κατεύθυνση διαρκούς βελτίωσης των εφαρμοζόμενων διαδικασιών συμμετέχουμε σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από διακεκριμένα ιδρύματα της χώρας μας όπως η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με την οποία έχουμε αναπτύξει δράσεις επιμόρφωσης των γεωργών της περιοχής αλλά και δράσης μετάβασης στην γεωργία της ψηφιακής εποχής Smart farming.

Κύριες αγορές του συνεταιρισμού είναι χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Αγγλία, η Αμερική, η Ρωσία, κά.

Συνεργατες

Εξειδικευμένοι γεωπόνοι και συνεργάτες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την έναρξη της συνεργασίας επισκέφτηκαν τους ελαιώνες και εγκατέστησαν υψηλής τεχνολογίας  και αισθητήρες ως μία πρώτη επαφή με την υψηλή τεχνολογία στη γεωργία.

“Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής”

Προτεραιότητες

Ατενίζοντας στο μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία οι προτεραιότητες μας είναι

  • Η ένταση των δράσεων μας γύρω από νέες συνεταιριστικές και συνεργατικές ιδέες που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των καλλιεργειών και των προϊόντων έως την τελική τους μορφή.
  • Η ανάπτυξη των συνεργασιών στον τομέα της έρευνας έχει ως στόχο της βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την επίτευξη προϊόντων ποιότητας με σκοπό τη διασφάλιση ενός αξιόλογου αγροτικού εισοδήματος για τα μέλη του
  • Ο σεβασμός στον καταναλωτή και η παροχή προς αυτόν προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας
  • Η υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών σε όλα τα στάδια της παραγωγής, επεξεργασίας και διακίνησης των προϊόντων μας (γεωργία ακριβείας και τεχνολογική αναβάθμιση της εφοδιαστικής αλυσίδας)

gallery

προγραμμα ευφυους γεωργιας

Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Μαρίνου Αντύπα 54
Τ.Θ. 60097, 570 01, Θέρμη Θεσσαλονίκης
T: +30 2310492851

Πολιτική Απορρήτου

Όροι Χρήσης