Γνωρίστε τον Metin Kalfa.Ο Μετίν Κάλφας, σπουδαστής στην ζωΐκή παραγωγή, στην Ζωοτεχνική έκθεση SPACE – The International Exhibition for Animal Production που πραγματοποιήθηκε στη πόλη Rennes της Γαλλίας στις 10-13 Σεπτεμβρίου 2019.
Με τον πατέρα του, Χουσεΐν Κάλφα διοικούν μια οικολογική φάρμα, το Αγρόκτημα ΚΑΛΦΑ στον Κένταυρο Ξάνθης.
Εκεί εκτρέφουν μια αυτόχθονη φυλή βοοειδών, την κόκκινη φυλή.? Τα ζώα καλύπτουν τις θρεπτικές τους ανάγκες από την βόσκηση στους καταπράσινους λειμώνες της Ξάνθης.
Η βοσκή βοηθά στην συντήρηση των δασών ?και των βοσκοτόπων ☘️ενώ με την χρήση drones και τον ψεκασμό ενεργοποιητή εδάφους επιτυγχάνεται η βελτίωση και ενίσχυση των βοσκοτόπων.
Οι φάρμες της περιοχής είναι μικρές και οικογενειακές. Οι κτηνοτρόφοι για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες κλιματικές συνθήκες ??και να συμβάλλουν στην βιώσιμη διατήρηση των αυτόχθονων φυλών, σχημάτισαν τον Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μύκης και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ευφυούς Κτηνοτροφίας της ΑΒ Βασιλόπουλος
Τα μέλη του βιώνουν ήδη τα οφέλη του προγράμματος από την χρήση εργαλείων υψηλής τεχνολογίας ??που τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις εκτάσεις και τα ζώα τους. Οι ζωοτέχνες και οι γεωπληροφορικοί της Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στηρίζουν καθημερινά την προσπάθειά τους.