Το κρέας των αυτόχθονων ελληνικών φυλών βοοειδών είναι βέβαια μειωμένης παραγωγής, έχει όμως αυξημένη διατροφική αξία και η ιδιαίτερη γεύση του είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης εκτροφής του σε λειμώνες σε μεγάλο υψόμετρο.
Η εκτροφή των ζώων μέχρι το σφαγείο υποστηρίζεται από τεχνολογία Digitanimal με κολάρα IoT (Internet of Things) που επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση των ζώων σε πραγματικό χρόνο και την διαχείριση τους μέσω cloud.
Το στίγμα και η ταυτότητα των ζώων αποτυπώνονται σε google earth και είναι διαθέσιμα στον κτηνοτρόφο αλλά και στους τελικούς καταναλωτές.
Ετσι, η νοικοκυρά πλέον είναι σε θέση να γνωρίζει τί κρέας καταναλώνει η οικογένειά της.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΙ ΟΧΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ!Το κρέας των αυτόχθονων ελληνικών φυλών βοοειδών είναι βέβαια μειωμένης παραγωγής, έχει όμως αυξημένη διατροφική αξία και η ιδιαίτερη γεύση του είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης εκτροφής του σε λειμώνες σε μεγάλο υψόμετρο.Η εκτροφή των ζώων μέχρι το σφαγείο υποστηρίζεται από τεχνολογία Digitanimal με κολάρα IoT (Internet of Things) που επιτρέπει την εξ' αποστάσεως παρακολούθηση των ζώων σε πραγματικό χρόνο και την διαχείριση τους μέσω cloud. Το στίγμα και η ταυτότητα των ζώων αποτυπώνονται σε google earth και είναι διαθέσιμα στον κτηνοτρόφο αλλά και στους τελικούς καταναλωτές. Ετσι, η νοικοκυρά πλέον είναι σε θέση να γνωρίζει τί κρέας καταναλώνει η οικογένειά της.http://smartfarminginitiative.gr#smartfarminginitiative #abvassilopoulossa #americanfarmschool Stella Tastsidou Vicky Krystallidou #digitanimal #iot Katerina G. Chalkou Αγρόκτημα ΚΑΛΦΑ

Gepostet von Smart Farming Initiative am Dienstag, 29. Oktober 2019