ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι
1 Σκόρδο
1 Ντομάτα
1 φλ. Τραχανάς ξινός
Βασιλικός
Φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
750 ml
Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον χυμό που μας περίσσεψε και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 750 ml ζεστό νερό από βραστήρα. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά η ντομάτα, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο. Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και επιπλέον πιπέρι.

Ντοματόσουπα